Att välja tyg till dina möbler är ett viktigt beslut. Våra möbler som är av mycket god kvalité består av hållbara tyger. Våra tillverkare och vi har god dialog med varandra och vi har höga krav på vårt utvecklingsarbete. Vi väljer endast tyger ifrån europeiska länder ur miljöperspektivet. 

Vårt stora urval av tyger består av mer än 25 olika tyger som finns i flera nyanser, närmare sagt över 170 stycken olika. Vi har även tillgång till fler tyger som inte ingår i vår ordinarie kollektion. Önskar du som kund ett tyg som inte finns för närvarande i vårt urval – ta gärna kontakt med oss. Vi tar mer än gärna in synpunkter och tankar för att fortsätta utveckla vårt samarbete med våra tillverkare och strävan efter nöjdare kunder. 

Du som kund är en central del i vårt arbete. Vårt motto är att du som kund ska få inblick i hur du ska tänka när du väljer din möbel. Nedan följer fördjupade beskrivningar av vårt urval.

 

Martindale – ett mått för hur slittåligt ett tyg är.   

Varje tyg går igenom ett test under tryck för att avgöra måttet. 15 000 Martindale är standardrekommendationer för soffor och fåtöljer i hemmiljö, vi på Malva Design har minimum på 20 000 Martindale.  Offentlig miljö kräver oftast slittåligare tyger och därmed är måttet högre, med 50 000 Martindale.

 

Ljusäkthet – skala för att mäta ljusets påverkan på tyget

Skalan för att mäta ljusäkthet går ifrån nivå1 upp till nivå 8. Nivå 8 är det högsta och bästa betyget. Vår rekommendation att tyget bör ha minst nivå 4 eller högre på skalan för att uppnå bäst resultat oavsett solljus.

Pilling – ett mått för hur lätt tyget kan noppa

Skalan går från 1–5. Nivå 1 betyder att det lätt kan uppstå noppor på tyget, och nivå 5 betyder att inga noppor ska uppstå.